Sunday, May 03, 2009

Jika kucing pun ke Perpustakaan, anda bagaimana?


Si Fidel....kucing dengan baca@gaya hidup.

FIDEL, kucing hitam berusia lapan tahun, hampir setiap hari sejak dua tahun kebelakangan ini mengunjungi Perpustakaan Daerah Deal yang terletak di Deal, Kent, Britain. Ia mengikuti tuannya yang bekerja di perpustakaan itu.

Fidel akan menghabiskan masa di kerusi biru kegemarannya dan hanya akan meninggalkan perpustakaan apabila tuannya habis bekerja.
Staf perpustakaan itu memberitahu, mereka tidak pernah memberikan sebarang makanan kepada Fidel malah cuba menghalaunya, namun ia kembali semula.
Pengurus perpustakaan, Heater Hilton mengatakan Fidel amat popular di kalangan pengunjung perpustakaan.

"Saya fikir Fidel meminati lukisan kerana sering mengamati lukisan yang tergantung di dinding perpustakaan. Malah Fidel tiba lebih awal daripada pekerja perpustakaan dengan menunggu penuh sabar di pintu utama perpustakaan," ujarnya.
Fidel sebenarnya merupakan kucing terbuang yang diselamatkan tuannya dari sebuah pangsapuri di Deal.

(sumber :http://kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2009&dt=0503&pub=Kosmo&sec=Dunia&pg=du_03.htm)

Kata Pakyob: Mahukan khazanah ilmu, jejaklah kakimu di Perpustakaan, jamahlah himpunan ilmu dan maklumat ada, nescaya anda adalah jutawan ilmu.

3 comments:

McBudu said...

Kucing aku selalu pegi pasar malam cari sisa ikan kot... sebab dia kata Friskies tak fresh!

sarahjiha said...

Kat PTSL..bukan setakat kucing pergi library..burung..kelawar pun masuk library... ni yang ikut pintu depan la...yang masuk ikut pintu lain tak tau lagi.ssssssssstttt

Pak Yob said...

mcbudu: ko punya kucing memilih makan , macam tuannya jugak kot.

sarajiha: kalau aras enam..tak boleh lepa...kang ada makhluk berbulu sedara charles darwin yang masuk buat research kat arkib...he..he..