Wednesday, April 29, 2009

Boleh Ke?

Malam tadi kami anak beranak ke "toko pukul gambar" ( kedai gambar daa....), tujuannya untuk buat passport untuk anak-anak dan visa kami sekeluarga. Semua berjalan lancar....ziyad, makyong, pak yob......bila tiba masa ira....masalah datang...dia meragam taknak ambik gambar pulak.....dah dipangku pun taknak....akhirnya lepas pi pusing-pusing kat kedai runcit sebelah dan diberi "wang politik" dalam bentuk gula-gula akhirnya masalah mula surut (surut je...bukan selesai)...dia dah boleh dipangku...cuma....tukang gambarnya kena tukar....pak yob yang kena ambik gambar....terketar-ketar jugak la pegang kamera yang dah sama berat dengan M-16 tu (masa ni rasa macam tukang gambar profesional ala "America's next top model tu...)...tapi hasilnya....ala kadar je la....jenuh jugak... badan diam..kaki bergerak...bila kaki diam...mulut pulak berkunyah...sudahnya tawakal aja la....rasanya macam kena ambik lain je gambar ni...mungkin kena ambik kat Aquaria atau Megakids baru dia boleh tertib kot.


mungkin sarajiha boleh kongsi pengalaman buat gambar visa untuk budak2 tu....rasa2 boleh lepas ke gambar ni?



gambar ni untuk passport, punyala serabai...mulut tu tengah kunyah gula2.



Yang ini untuk Visa....macam tak yakin je gambar ni boleh lepas...


tapi kalau ikut reference kat bawah ni...confident la PakYob gambar si Ira ni boleh lepas....



2 comments:

sarahjiha said...

Boleh aja..kalau tengok gambar najiha untuk visa dulu lagi teruk..dengan muka serabai..baju terebeh lepas tu duduk atas pangku ayah dengan tangan ayahnya nampak dalam gambar tu..

Pak Yob said...

he..he..boleh jadi exhibit kalau visa pakyob kena reject pasal gambar..